Massage-supervisie / Jaargroep

Wil je jouw inzichten, vaardigheden en mogelijkheden op het gebied van de Polariteitsmassage verder ontwikkelen? Dan ben je op je plek bij de Jaargroep. Verdeeld over een jaar komen verschillende thema’s aan bod. Deze thema’s zijn kenmerkend voor de Polariteitsmassage. Je krijgt korting als je minimaal drie dagen uitkiest.

 

Het doel van de jaargroep is om je op het gebied van de polariteitsmassage te inspireren, je daarin te ontwikkelen en te zorgen voor voldoende gelegenheid om massages uit te wisselen.

Het thema is de leidraad voor de lesdag. We wisselen ervaringen met elkaar uit, bijpassende theorie komt aan bod en het wordt duidelijk hoe het thema past in de polariteitsmassage. Door middel van de thema’s die aan bod komen leer je nieuwe technieken, ga je verder uitdiepen van hetgeen je al geleerd hebt en krijg je handvatten en inzichten waarmee je nog meer diepgang in de massage kunt ontwikkelen.

Polariteitsmassage is een massagevorm die uitnodigt tot reflectie: kijk eens naar wie je bent, wat kom je tegen in het ontvangen van de massage. Het geeft gelegenheid om jezelf te ontdekken.  De verdieping in de jaargroep maakt de massages die jij geeft meeromvattend.

Kosten

Enkele lesdag: € 110,=

Onderstaande prijzen gelden bij aanmelding voor meerdere lesdagen. 
7 lesdagen     € 465,-
6 lesdagen     € 420,-
5 lesdagen     € 375,-
4 lesdagen     € 330,-
3 lesdagen     € 285,-

Korting
Heb je het seizoen 2018-2019 deelgenomen aan de jaargroep, dan gelden de volgende prijzen:
7 lesdagen     € 425,-
6 lesdagen     € 385,-
5 lesdagen     € 345,-
4 lesdagen     € 305,-
3 lesdagen     € 265,-

Bij de aanmelding geef je door welke lesdagen je hebt uitgekozen. 

 

 

 

 

Programma 2019/2020

Zondag 27 oktober 2019 | De energiebanen

In de polariteitsmassage gaan we uit van het bestaan van energiebanen in het lichaam. Die zijn de basis van vele polarisaties die je maakt tijdens de massage.

Eén van de polarisaties uit de basisgrepen is het verbinden van ‘de lange lijnen’. Daarmee verbind je op een energetische manier de hand met de tegenoverliggende voet. Deze lijnen kun je óók volgen in je massage om op die manier de doorstroming van de energie te verbeteren.  Het is een andere en verfrissende manier om een polariteitsmassage te geven. Je leert deze dag ook massagetechnieken als aanvulling op de basisgrepen.


Zaterdag 23 november 2019 | Handig, werken met twee handen

Verbinding maken is één van de uitgangspunten van de polariteitsmassage. Met jouw twee handen maak je tijdens de massage verbinding tussen twee plekken, zowel fysiek als energetisch. Bij sommige technieken werk je met beide handen hetzelfde, bij andere grepen werk je met één hand activerend en met de andere sederend. Het is zó gewoon om met twee handen te masseren dat het soms volledig automatisch gaat. Ben jij je nog bewust van wat elke hand doet en de intentie daarvan? Waar is jouw aandacht als je automatisch werkt? Word je weer bewust van jouw handen, hoe ze elk hun eigen gang gaan en hoe ze samenwerken.


Zaterdag 18 januari 2020 | Doelen stellen in de massage

Een doel stellen zorgt ervoor dat je gericht gaat werken, maar beperkt ook het zien van andere mogelijkheden. Meerdere voor- en nadelen komen aan bod, je gaat het verschil voelen tussen  ‘het gewoon doen’ van een massagegreep en hoe het is als je deze uitvoert met een bepaalde intentie.


Zaterdag 15 februari 2020 | Pulsen, golven, wiegen

Met rollende, schuddende, verende en wiegende bewegingen breng je iemand in een constante beweging. De ritmische bewegingen zorgen ervoor dat iemand zich veilig voelt en volledig kan gaan ontspannen. Het brengt het zenuwstelsel tot rust en het heeft een heilzaam effect. Het pulsen gaan we doen in zowel buik-, rug-, als zijligging.


Zaterdag 21 maart 2020 | Massage bij spanning, bij stress en bij burn-out

We bekijken het proces van opbouw van spanning tot aan een burn-out vanuit zowel fysiek/hormonaal oogpunt als vanuit de vijf elementen. Een polariteitsmassage kan ondersteunend werken bij herstel daarvan. Hoe kun je jouw massage afstemmen op iemand die tegen een burn-out aanloopt of die heeft gehad? Iemand weer in contact brengen met het lichaam kan daarbij helpen. En vertragen, ver-tra-gen, v-e-r-t-r-a-g-e-n….


Zaterdag 18 april 2020 | Het bekkengebied

Veel mensen bouwen spanning op de onderrug en in het bekkengebied. Dit kan komen door werk-, of zithouding, maar ook door emotionele stress. Buik, bekken en onderrug zijn gerelateerd aan de elementen water en aarde, aan emoties en materie. We richten ons niet alleen op het gebied waar de spanning zit, maar juist ook op de plekken waar ruimte en ontspanning is.


Zaterdag 6 juni 2020 | Eigen maken

Met een massage breng je een bepaalde intentie over zoals overgave, loslaten, ruimte, ontspanning. Je doet dit vaak op verzoek van je cliënt omdat die daar behoefte aan heeft. Een beleving appelleert aan het autonome zenuwstelsel. Maar hoe kun jij ervoor zorgen dat die beleving verankerd wordt in het bewustzijn waardoor het beter beklijfd? Adem, weinig woorden en aandacht vormen hierbij een schakel. Hierdoor wordt de beleving niet afhankelijk van wat jij als masseur geeft.

 

REVIEW

Patty

In de jaargroep kan je op een hele leuke en leerzame manier je massage vaardigheden onderhouden en uitbreiden. Verschillende thema´s komen aan bod zoals ………..
Met (ervaren) masseurs massages en ervaringen uitwisselen. Luisteren, voelen, ervaren, oefenen en leren onder begeleiding van Marijn,  een begrip op het gebied van polariteitsmassage en Trager Approach®.